Service en garantie

Kunststof Kozijnen Kozion

De kunststof kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien, dakkappellen en terrasoverkappingen van Kozion zijn absolute kwaliteitsproducten. Verkleuring is niet aan de orde, ook niet bij de donkerste tinten, en alle producten worden zeer zorgvuldig gemonteerd door onze eigen montageteams. Uiteraard geven wij op al onze producten de geldende fabrieksgarantie door.

Onderhoudsvoorschrift

Onze kozijnen zijn onderhoudsarm. Dit betekent dat traditioneel kozijnonderhoud zoals schuren en schilderen niet nodig is. Wel moeten de scharnieren en het beslag regelmatig een beetje gesmeerd worden om de soepele werking en volledige garantie hiervan te behouden. Door weersinvloeden kunnen kozijnen ook vies worden, deze kunt u zelf gemakkelijk schoon maken. Hieronder leest u onze adviezen.

Smeren van uw hang- en sluitwerk

Het is belangrijk om uw hang- en sluitwerk regelmatig te smeren. Indien een raam of deur niet minimaal 2x per jaar gesmeerd wordt, loopt u de kans dat de aandrijfweerstand en daarmee de slijtage groter is. Het smeren van de ramen en deuren kunt u makkelijk zelf doen. Neem een siliconenspray of een slotspray en spuit dit op alle bewegende delen. Sluit hierna uw raam of deur. Vervolgens opent en sluit u uw raam of deur een paar keer achter elkaar zodat het smeersel zich goed verdeelt over de bewegende delen.

Tip: Leg een krant of iets dergelijks onder het raam of de deur om te voorkomen dat dat er vetproducten op uw vloer of vensterbanken druppelen.

Schoonmaken van de kozijnen

Kozijnen kunt u reinigen door allesreiniger op te lossen in ruim warm water. Ook warm water met schoonmaakazijn is een goede optie. Neem vervolgens een zachte, niet pluizende doek (bij voorkeur een microvezeldoek) om uw kozijnen te ontdoen van vuil. Voor het verwijderen van zeepresten gebruikt u een schone, vochtige doek. Laat hierna de kozijnen aan de lucht drogen.

Let op: Het reinigingsmiddel mag geen schurende of blekende middelen bevatten. Gebruik geen schuursponzen, oplosmiddelen of andere agressieve middelen, deze kunnen het kozijn beschadigen.

RVS-grepen, brievenbussen e.d.

Op termijn kan er vliegroest of oppervlakteroest ontstaan. Dit ontstaat door vuil in de lucht dat kleine metaaldeeltjes bevat. De metaaldeeltjes slaan neer op uw kozijnen en beslag en er kan dan een reactie ontstaan waardoor er met name op bij RVS onderdelen oppervlakteroest zichtbaar wordt.

Door regelmatig het oppervlak te reinigen kunt u oppervlakteroest vaak voorkomen. Mocht er toch oppervlakteroest ontstaan, dan kunt u deze vaak wel verwijderen door het oppervlak in te spuiten met een beetje siliconenspray. Daarna kunt u het oppervlak oppoetsen met een katoenen doek.

Tevreden klanten!

Lees wat onze klanten schrijven over onze producten en dienstverlening.