Veelgestelde vragen

Kunststof Kozijnen Kozion
 • Waarom kan Kozion deze kwaliteit tegen zulke voordelige prijzen leveren?

  Doordat Kozion geheel onafhankelijk werkt, dus niet via één vaste fabriek, leverancier of franchise formule kan er altijd tegen de beste voorwaarden worden ingekocht. De beste kwaliteit tegen de voordeligste prijzen. Kozion heeft geen contractperioden of afnameverplichtingen. Omdat daarnaast de montage door eigen personeel wordt uitgevoerd kan het totaalpakket tegen de meest gunstige prijzen aan de klant worden aangeboden.

  Levert Kozion echt de beste kwaliteit kunststof kozijnen?
  Bij Kozion staat de beste kwaliteit bovenaan. Kozion levert alleen kozijnen welke voldoen aan alle mogelijke keurmerken en ook hier geldt het voordeel van de onafhankelijke positie van Kozion. Alleen leveranciers met producten van de hoogste kwaliteit komen in aanmerking om leverancier van Kozion te mogen zijn.

 • Hoe kan ik een prijsopgave krijgen van Kozion?

  Indien u een exacte prijsopgave wilt kunt u contact opnemen via het invulformulier of bellen met Kozion om een afspraak te maken met een adviseur. Deze komt geheel vrijblijvend bij u thuis de situatie bekijken en stuurt u vervolgens een uitgebreide offerte toe. Aan de hand van deze offerte kunt u een bezoek brengen aan de showroom of kan een vervolgafspraak worden gemaakt.
  Uiteraard kunt u ook eerst een kijkje komen nemen naar de diverse mogelijkheden in onze uitgebreide showroom. Wanneer u de globale maten en eventueel een foto meebrengt kan hier in de meeste gevallen al een richtprijs worden gegeven.

 • Heeft Kozion ook kortingsacties?

  Van Kozion krijgt u een prijs welke gebaseerd is op de werkelijke kosten. Wij rekenen niet een percentage extra om dit later van de prijs af te kunnen halen of een extra aanbieding te kunnen doen. Een aantal bedrijven werken wel op deze manier en proberen u tot een handtekening te verleiden door een flitsende korting welke ze eerst op de prijs hebben gezet. We houden u als klant uiteraard wel op de hoogte van eventuele fabrieksacties of reclamekortingen welke we aan u kunnen doorbereken.

 • Wanneer kan ik het beste de showroom bezoeken?

  U bent van harte welkom om binnen te lopen om zo een goede indruk te krijgen van alle produkten en de werkwijze van Kozion. Indien u al een offerte van Kozion in het bezit heeft willen wij u vragen tevoren even contact op te nemen om er voor te kunnen zorgen dat uw eigen contactpersoon op dat moment ook aanwezig is. De reguliere openingstijden van onze showrooms zijn hier terug te vinden.

 • Hoe worden de kozijnen gemonteerd?

  De producten van Kozion worden volgens de strengste normen en eisen gemonteerd. In de showroom van Kozion aan de Stadionlaan te ’s-Hertogenbosch hebben we een opstelling gemaakt waarmee we op een duidelijke manier de principes van de montage kunnen tonen. Kozion werkt geheel volgens de montagerichtlijnen zoals voorgeschreven door VKG en SKG.

 • Wat is het verschil tussen diverse bedrijven

  Kwaliteit, prijs en service. Kozion beschikt over een zeer ruime bouwkundige ervaring en werkt met fabrikanten die bekend staan om hoogwaardig kwalitatieve producten. De prijzen tussen de goede bedrijven liggen over het algemeen dicht bij elkaar. Montage en service vindt Kozion erg belangrijk en daarom wordt er gewerkt met eigen montagepersoneel en een eigen servicedienst.

 • Waarom zou ik kiezen voor kunststof kozijnen?

  Kunststof is een bijzonder materiaal. Een materiaal dat zich in het bijzonder leent voor toepassing in gevelelementen. Bovendien is kunststof op het oog niet meer te onderscheiden van hout. Het is een materiaal dat zich probleemloos laat blootstellen aan alle weersomstandigheden. Alle kunststof kozijnprofielen die Kozion verkoopt zijn vorm- en slagvast, goed isolerend, en in vele kleuren verkrijgbaar. Kozion levert kunststof kozijnen in vele kleuren door middel van een folie voorzien van houtnerfstructuur. Kunststof kozijnen van Kozion zijn standaard voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk volgens weerstandklasse II. De fraai vormgegeven constructie zorgt voor ongekende stevigheid. Daardoor isoleren ze perfect en is er in combinatie met de isolerende beglazing amper geluid van buiten te horen.

 • Klopt het dat er condens kan optreden bij HR++ isolatieglas?

  Het is in feite een bewijs van goede isolatie, wanneer er condensatie optreedt aan de buitenzijde van een raam met hoog-rendement (HR-) glas. Hoe beter een raam isoleert, des te minder condensvorming zich aan de binnenzijde van een ruit zal vormen. De glaskwaliteit wordt door TNO uitgedrukt in de U-waarde. Hoe hoger de isolerende kwaliteit van het glas, des te lager de U-waarde. Gewoon dubbel glas bijvoorbeeld heeft een U-waarde van 2,8, HR++ scoort 1,2 op deze schaal. Misschien is het een onverwachte bijkomstigheid dat de kans op condensatie aan de buitenzijde groeit naarmate de beglazing beter isoleert. Door de goede isolatie blijft de buitenruit kouder. In sommige weersomstandigheden kan deze temperatuur dalen tot onder het dauwpunt, waardoor de waterdruppels zich op het raam vormen.

  TNO heeft dit verschijnsel in kaart gebracht. Uit dit onderzoek blijken drie factoren vooral van invloed te zijn op de uitwendige condensvorming. Naast de genoemde lage U-waarde, spelen ook een lagere binnentemperatuur en een grotere hellinghoek een rol. Een schuin dakraam heeft vaker condens aan de buitenkant dan een verticaal raam; hoe horizontaler, des te meer condensvorming. Ook als de binnentemperatuur lager is, condenseert er eerder damp aan de buitenkant. Verdeeld over het jaar blijkt de kans op condensatie het kleinst in de winter en het grootst in de zomer.
  Al met al blijkt de condensvorming een bevestiging van de glaskwaliteit. Voor de rest wordt de condensatie veroorzaakt door factoren die niets met glaskwaliteit te maken hebben. Overigens vindt de condensvorming altijd in de nacht en vroege ochtend plaats. Vooral in de zomer is de condens weer snel verdwenen.

Zit uw vraag er niet bij? Neem dan hier contact met ons op.

Stel u vraag persoonlijk in één van onze showrooms.